Het is iets waar je niet aan ontkomt, of je wilt of niet: de BABYSHOWER.

De een vindt het fantastisch, de ander gruwelt ervan.

Ikzelf ben niet zo van de verplichte feestjes, waarbij spelletjes gedaan moeten worden zoals ‘hoe snel kun je een luier verschonen’, ‘wie drinkt het snelst het melkflesje leeg?’ of ‘raad de smaak van de babyvoeding’. Want dat heb ik inmiddels al zo vaak meegemaakt (jaja, allemaal dames die moeder worden in de vriendenkring). Dan zit je daar gezellig te praten, en wordt dat weer onderbroken door een opdracht die gedaan moet worden. Dat haalt helemaal de flow uit je feestje (vind ik).

Ik wilde niet wachten tot ik dat een soort van ‘opgelegd’ kreeg, dus ik heb het heft in eigen hand genomen. Ik heb zelf een high tea georganiseerd, waarbij ik lekker met mijn vriendinnen en schoonzus heb zitten keuvelen. Niks opdrachtjes doen, gewoon gezellig. En iedereen heeft het naar haar zin gehad.

Een paar vriendinnen hebben mij geholpen om alles op touw te zetten, en uiteindelijk nam iedereen iets lekkers mee. Het werd een supergezellige middag, die ik met een voldaan gevoel heb afgesloten. Zonder een vieze smaak van babyvoeding in m’n mond.

Dus dames, ben je niet van de standaard babyshowers met opdrachten, kom dan voor jezelf op! Regel zelf een leuk feestje (helemaal niets is uiteraard ook een optie), of maak je vriendinnen duidelijk dat je tegen een feestje geen bezwaar hebt, maar wel tegen cliché verplichtingen.

En ben je juist wel van de spelletjes, dan kun je het voorgaande natuurlijk negeren…

Een babyshower? Ja of nee?

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *